APPLE CARPLAY NEDİR?

Apple'ın binek araçlar için geliştirmiş olduğu yardımcı pilot görevi gören gelişmiş bir multimedya teknolojisi demek doğru olur. iPhone'nunuz ile senkronize edeceğiniz CarPlay özellikli multimedya cihazı size sürüş sırasında ekstra kolaylıklar ve eğlence seçenekleri sunmaktadır.



 

iPhone kullanıcılarına daha güvenli bir yolculuk sunmayı amaçlayan Apple, 2016 ve üzeri model araçlarda karşımıza çıkmakta.


iPhone'nuzu kullanmadan Siri özelliği ile araç içerisinde telefon kullanmadan istediğiniz işlemleri yapabilir ve aracınızın multimedya ekranında görmenizi sağlar. Dikkatinizi yoldan ayırmadan, navigasyon özelliğini kullanabilir, çağrı cevaplayabilir, gelen mesajlarını okuyup cevaplayabilir ve müzik dinleyebilirsiniz.


TELEFON ; ÇAĞRILARINIZI YANITLAYIN 

Siz yolu takip ederken Siri özelliği ile gelen çağrıları cevaplayabilir, yeni aramalar yapabilir ve sesli mesajları dinleyebilirsiniz.


HARİTA ; APPLE HARİTA ÖZELLİĞİ MULTİMEDYANIZDA

Apple'ın Harita uygulamasını artık aracınızın navigasyon ekranından takip edebilirsiniz. Mailleriniz, mesajlarınız ve kişilerinizdeki adresleri kullanarak gitmek isteyebileceğiniz yerleri harita üzerinden takip edebilirsiniz. Restoran, benzin istasyonları, kafeler gibi yerleri arayabilir size en uygun yol haritasını görebilirsiniz.


MESAJLAR ; OKU VE GÖNDER

Aracınızı daha da akıllı hale getiren Siri, telefonunuza gelen mesajları size okur ve söylediklerinizi mesaj olarak gönderir. Eller serbest şekilde mesaj alıp göndermenin keyfini çıkarabilirsiniz.


MÜZİK ; DAHA KALİTELİ MÜZİK DENEYİMİ 

Aracınızdaki multimedya sistemini kullanarak iPhone'nunuzun iTunes'daki Apple Music uygulaması ve diğer farklı ses uygulamalarınızdaki tüm içerikleri dinlemeniz mümkün. Siri'ye ne dinlemek istediğinizi söylemeniz yeterli!


APPLE CARPLAY NASIL KULLANILIR?

Sesle denetim özelliğini aktif etmek için direksiyon üzerindeki sesle denetim düğmesine (CarPlay) basılı tutun. CarPlay uyumlu multimedya aygıtları ile iPhone telefonunuz arasındaki senkronizasyonu sağlamanız yeterli olacaktır.


Dokunmatik ekranlı aracınızda CarPlay'i dokunarak kullanabilirsiniz. Ek olarak multimedya üzerindeki tuş kombinasyonlarını ve kumanda ile birlikte kullanabilirsiniz.


CARPLAY DESTEKLEYEN ARAÇLAR

Apple, CarPlay özelliği için neredeyse tüm otomobil üreticileri ile iş birliği yapmış. 2017 yılında yaygın olarak kullanılacak olan CarPlay'in desteklediği markalar.


Acura, Audi, Bentley, Cadillac, Chevrolet, Citroen, Ferrari, Ford, GMC, Vauxhall, Honda, Hyundai, KIA, Lamborghini, The Lincoln, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda, Suzuki, Volkswagen, Volvo