Hangi Arabalar Kablosuz Apple CarPlay Sunuyor?

Hibrit varyantları ayrı otomobiller olarak sayan üç markadan 27 model, 2019 model yılı için standart veya isteğe bağlı donanım olarak EVO ID5, EVO ID6 ve MGU ID7 ile kablosuz Apple CarPlay sunuyor. EntryEVO EntryNav modelleri için, WIFI Soketli ana ünite özellikleri için, BMW Group, bu özelliği BMW ve Mini markalarında fabrika navigasyonlu tüm modellerde sunarak öne çıkıyor.


Audi A6

Audi A7

Audi A8

Audi Q8

BMW 2 Serisi

BMW 3 Serisi

BMW 4 Serisi

BMW 5 Serisi

BMW 5 Serisi plug-in hybrid (530e)

BMW 6 Serisi Gran Coupe

BMW 7 Serisi

BMW 7 Serisi plug-in hybrid (740e)

BMW i3

BMW i8

BMW X1

BMW X2

BMW X3

BMW X4

BMW X5

BMW X6

BMW X7

BMW Z4

Mini Clubman

Mini Cabrio

Mini Hardtop

Mini Countryman

Mini Cooper SE Countryman BMW Otomobillerinde Bulunan plug-in hybrid


Kablosuz Android Auto?

Hiçbiri. Kablosuz Android Auto'nun Apple muadili ile karşılaştırıldığında daha yavaş ve yalnızca belirli akıllı telefonlarda yayıldığı bildiriliyor. Satış sonrası birkaç stereo artık belirli uyumlu telefonlarla kablosuz entegrasyon sunuyor, ancak 2019 model yılı için hiçbir araba fabrika kablosuz uyumluluğu sunmuyor; tüm bağlantılar hala bir USB kablosu gerektirir. Bununla birlikte, bazı arabalar 2020 model yılı ile birlikte kablosuz Android Auto'ya sahip olabilir.


Google'ın Android Auto bölümünün iletişim sorumlusu Ivy Chen, Android'in "yakında araçlara sunmak için OEM ortaklarımızla [yani otomobil üreticileriyle] aktif olarak çalıştığını" söyledi. "Otomotiv OEM'lerinin kablosuz desteği bu sonbaharda uygulanmaya başlayacak."


Bağlantı Nasıl Çalışır?

Bluetooth tek başına yeterince sağlam olmadığı için bağlantının araç içi Wi-Fi'ye ihtiyacı var. İkincisi, telefon görüşmeleri veya müzik akışı sağlar, ancak sonuçta nispeten az veriyi destekler. Apple CarPlay ve Android Auto'nun daha sağlam bir bağlantıya ihtiyacı var - her iki sistemin de başlangıçta ihtiyaç duyduğu fiziksel bir kablonun arkasındaki itici güç. Araç içi yönlendirici aracılığıyla multimedya sistemine Wi-Fi bağlantısı daha fazla veri barındırır. JD Power'ın küresel otomotiv direktörü David Amodeo tarafından açıklanan “telefon yansıtmayı desteklemek için yeterli bant genişliğine sahip tek kablosuz protokol”.


Bu kadar veri yoğun bir bağlantının dezavantajı nedir? Pilinizi öldürür. Apple CarPlay ve Android Auto, eski nesil USB bağlantı noktalarına bağlı telefonların sistemleri kullanırken pil şarjlarını kaybettiğini, bu nedenle sağlam şarj kaynaklarının bir zorunluluk olduğunu gözlemledik. Kablosuz şarj pedleri aramayı yanıtladı - özellikle kablosuz Apple CarPlay'li araçlarda endüstri genelinde yaygınlaşan bir özellik.


Arabamda Zaten Wi-Fi Varsa, Kablosuz Apple CarPlay veya Android Auto Alabilir miyim?

Bu pek mümkün değil çünkü o kadar basit değil. IHS Markit'te kıdemli bir teknoloji analisti olan Colin Bird-Martinez, araç içi Wi-Fi'ye sahip neredeyse tüm otomobillerin (GM'nin yerleşik 4G LTE etkin noktası olduğunu düşünün) tek bantlı bir yönlendiriciye sahip olduğunu açıkladı. Bird-Martinez, tıpkı evde iyi bir Wi-Fi'nin, biri telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar için, diğeri Netflix akışı için çift bantlı bir yönlendiriciye ihtiyaç duyması gibi, kablosuz Apple CarPlay veya Android Auto'lu herhangi bir arabanın benzersiz çift bantlı donanıma ihtiyacı olduğunu söyledi.


Başka bir gereklilik mi? Çoğu otomobilin araç içi navigasyonla paketlediği bir araç içi GPS alıcısı. Aracın sistemini nadiren kullansanız bile, kablosuz CarPlay'e bağlı herhangi bir akıllı telefon, GPS sinyaliyle otostop çekecektir. Çift bantlı yönlendirici gibi, hepsi paraziti en aza indirmek için.


"Telefonunuzun bir modemi var ve ayrıca bir Wi-Fi alıcısı var ve ayrıca GPS'i var - ve Wi-Fi'ye bağlıysanız ve aynı anda GPS kullanmaya çalışıyorsanız, parazit olabilir. ”dedi Kuş-Martinez. "Kablosuz [CarPlay] kullanıyorsanız, arabanızda bir navigasyon sistemi olmalıdır."


Benzer nedenlerle, otomobil üreticilerinin geleneksel Apple CarPlay veya Android Auto'nun yolda kablosuz olarak çalışmasını sağlamasını beklemeyin. Birçoğunun, eğer varsa, doğru donanıma sahip olduğu şüphelidir.


Bağlantı, Aracın Wi-Fi'sine Ücretli Abonelik Gerektirir mi?

Hayır. Wi-Fi erişim noktası ayrıdır ve araç içindeki cihazların hücresel veri kullanmadan çevrimiçi olmasını sağlar. Bununla birlikte otomobiller, ücretsiz deneme süresinden sonra genellikle aylık abonelik ücreti alırlar, ancak BMW ve Audi, kablosuz Apple CarPlay'in çalışması için aboneliğin aktif olması gerekmediğini doğruladı.


Bununla birlikte, Apple CarPlay'i herhangi bir biçimde aktif tutmak için arabanız ücretli bir abonelik gerektirebilir. Çoğu otomobil üreticisi, CarPlay'i bir aboneliğe bağlamaz, ancak BMW, ilk sahiplik yılından sonra ödeme yapmanızı, Mini ise ilk dört yıldan sonra ödemenizi gerektirir.


Son bir uyarı: Arabada herhangi bir etkin Wi-Fi etkin noktası olmadan, Apple CarPlay ve Android Auto, ister USB kablosu ister kablosuz bağlantı üzerinden olsun, telefonunuzun hücresel verilerini büyük olasılıkla kullanır. Bu, elbette, veri kullanımına bağlı olarak cep telefonu faturanızda ekstra ücret ödemenize neden olabilir.


Kablosuz Bağlantı Fiziksel Bağlantıdan Daha mı Yavaş?

Olmamalı. Google'dan Chen, kablosuz Android Auto Multimedya için veri aktarımını "sağlam" olarak nitelendirdi ve "kullanıcının USB veya kablosuz üzerinden bağlı olup olmadığına bakılmaksızın, deneyimin tutarlı olması gerektiğini" ekledi.


Apple yetkilileri, bu rapor için Cars.com'un sorularına yanıt vermedi, ancak IHS Markit'ten Bird-Martinez, kablosuz bir bağlantının fazla gecikme yaratmaması gerektiğini söyledi. "Çift bandın amacı, ekran projeksiyonunun etkin noktaya bağlı cihazlarla aynı kanalda olmadığından emin olmaktır" dedi. "Teorik olarak, gecikme minimum olmalıdır."


Daha Fazla Araba Ne Zaman Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto'ya Sahip Olacak?

Söylemesi zor. Chen, kablosuz Android Auto'nun "gelecek yılda otomobil üreticileri arasında genişleyeceğini" söylerken, Audi, kablosuz Apple CarPlay'in 2020 model yılında ürün yelpazesinin çoğunda kullanılabilir olmasını beklediğini söyledi. Mercedes-Benz geçen yıl, yakında çıkacak olan MBUX multimedya sisteminin kablosuz CarPlay'i destekleyeceğini söyledi, ancak bir sözcü Cars.com'a 2019 model hiçbir aracın bu özelliğe sahip olmadığını söyledi.


Bird-Martinez, donanımın tam maliyetinin, ilk başta hangi otomobillerin sunacağını sınırlayacağı konusunda uyarıyor.

“GPS [ve] navigasyonu ve çift bantlı yönlendiriciyi gerektirmek, genellikle şu anda yalnızca lüks otomobillerde bulabileceğiniz pahalı bir teknolojidir” dedi. "Önümüzdeki birkaç yıl içinde yavaş yavaş büyüyecek."