Pioneer adı, pek çok iyi nedenden dolayı araç ses sistemi ile neredeyse eş anlamlıdır. Saygın marka, onlarca yıl öncesine dayanan oto ses sistemlerinin geliştirilmesinde gerçek bir öncü olduğunu kanıtladı . Aslında, Pioneer, 1938'den beri ses teknolojisini geliştirmeye üst düzey bir bağlılık göstermiştir ve o zamandan beri yaklaşık 85 yıldır bunu tekrar tekrar yapmaktadır! Pioneer her zaman araç ses sistemi için iyi bir marka olmuştur ve yakın zamanda duracağına dair hiçbir işaret göstermiyor… ve işte nedeni:


PİONEER'İN JAPONYA'DAKİ ERKEN TARİHİ

Evinizin garajından bir teknoloji şirketi kurmak, 1980'lerden beri pratikte bir klişe haline geldi. Ancak bu, Pioneer'in kurucusu Nozomu Matsumoto'nun 1937'de kendi garajında ​​dinamik ses hoparlörleri üretmeye başlamasından çok önceydi. Hoparlör konilerini sürmek için mıknatısların kullanılması o zamanlar hala yeni bir teknolojiydi, bu nedenle Matsumoto hoparlörü geliştirmek için birçok fırsat buldu. kalite ve verimlilik. Çabaları, Japonya'nın ilk yüksek kaliteli dinamik konuşmacısı olan A-8 ile sonuçlandı ve arkasında sonunda Pioneer olacak şirketi kurdu. İlk olarak Fukuin Shokai Denki Seisakusho olarak adlandırıldı ve o zamanlar öncelikle fonograf üreticilerine ve çok geçmeden transistörlü radyo üreticilerine hoparlörler pazarladı.


PİONEER MARKASI İÇİN İLKLERİN TARİHİ

1961 yılına kadar Matsumoto'nun şirketi Pioneer adını benimsedi, bu sayede ilk olarak 1940'larda Pioneer ticari markası üzerinde hak iddia etmeye başladı, çünkü hoparlör çalışması geniş tiyatro hoparlörlerini, amplifikatörleri içerecek şekilde genişledi ve - araba stereoları ortaya çıkmadan çok önce. - havacılık ses alanı. 


Araba stereolarının ne zaman ortaya çıktığına gelince, bu, Pioneer'in dünyanın ilk bileşenli araba stereosunu, arabanın etrafına yerleştirilmiş ayrı hoparlörlere kablolu sesi yükseltebilen ilk araba ses ürününü tanıttığı Kasım 1975 olacaktı. Bu, Pioneer'in tek yeniliğini pek kanıtlayamazdı. Ekim 1984'te Pioneer dünyanın ilk araba CD çalarını pazarladı. Haziran 1990'da, tüketici pazarı için bir GPS navigasyon sistemini ilk entegre eden ve 1996'da bir DVD oynatıcı içeren ilk şirket oldu. 


Araba stereo teknolojisi yarım yüzyıldan fazla bir süredir gelişiyor ve başlıyor ve Pioneer, sınırları zorlamak ve yeni bir zemin oluşturmak için oradaydı ve yolun her adımında defalarca kendini araba sesi için iyi bir marka kanıtladı.


ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRMEYE BAĞLILIK

Araba teybi ve eğlence teknolojisi hızla büyüdükçe, mümkün olanın ön saflarında yer almak, Pioneer'in büyük bir araba ses sistemi markası olarak statüsünü sağlamlaştırdı. Pioneer'in başarı sicilinin çoğu, araştırma ve geliştirmeye yaptığı sürekli yatırıma atfedilebilir. Nozomu Matsumoto, 1937'de garajında ​​çalışmaya başladığı andan itibaren, girişimi hiçbir zaman çözülecek bir şey olmadı ve sürekli bir sonraki adımın peşinde koşmaya devam etti. Bugüne kadar, Pioneer'in politikası, Bluetooth bağlantısı, dokunmatik ekranlar, ses akışı gibi işlevleri görmüş olan art arda gelen araç eğlence teknolojileri dalgaları aracılığıyla, araç ses sistemi için iyi bir marka statüsünü koruyarak, yıllık gelirinin yüzde yedisini Ar-Ge'ye geri yatırmaktır. , ve gerçek zamanlı trafik ile yerleşik navigasyon norm haline gelir.